Залучення талантів має вирішальне значення, оскільки talent acquisition specialist це добре структурований процес рекрутингу, в якому акцент робиться на культурній відповідності, можливостях зростання та розвитку співробітників. Ця публікація в блозі має на меті дати уявлення про розвиток талантів, його виклики на сучасному ринку праці та стратегії для його ефективного здійснення. Давайте розберемо основні стратегії залучення талантів, які пережили 2020 рік і залишилися актуальними, або додали нові вимоги до рекрутерів. З нашого досвіду комбінація власного рекрутменту для лінійних позицій та робота з агенцією для закриття складніших, вузьких чи конфіденційних позицій дає найкращий результат. Загалом якщо власний найм іде чудово, його вартість і якість задовольняють компанію —  агенція вам не потрібна.

Ви скажете, що кількість можна порахувати і в excel. Але як щодо якості?

І навіть невинний запит в Google досить яскраво описує проблему. Вимоги до всіх C-level посад змістилися з технічних та інших хард скілів у бік професійної вправності в управлінні та досягненні бізнес-цілей, а також лідерських навичок. Щоб зростати на C-level позиції, потрібно бути хорошим комунікатором, мати стратегічне мислення та вміти мотивувати й розвивати команду. Я вважаю, що тенденція до збільшення важливості загальної бізнес-орієнтації над функціональною орієнтацією збережеться й надалі.

Активний рекрутинг – запорука успіху

Залучення талантів або talent acquisition

Ми впроваджуємо системи управління талантами в компаніях і займаємося пошуком і залученням талантів. Метод передавання колезі спеціальних навичок і вмінь, цінних і актуальних для компанії. Як правило, починається із загального керівництва, своєчасної підтримки і допомоги в професійних і організаційних питаннях. Така увага з боку компанії надихає співробітника, і це особливо важливо в перші місяці роботи.

Штатний рекрутер, агенція чи, може, комбінація обох?

Плинність персоналу – один з основних критеріїв того, наскільки співробітникам добре працюється в компанії. На цей показник впливає багато чинників і інвестиції в таланти – один з них. За даними LinkedIn, 94% співробітників стверджують, що вони не звільнилися б з компанії, якби керівництво інвестувало в їх розвиток. Штучний інтелект також допомагає шукачам роботи налагодити зв’язки з рекрутерами через індивідуальні поради. Інструменти штучного інтелекту можуть допомогти кандидатам складати ефективні повідомлення для спілкування з рекрутерами.

  • Цей етап може включати фінальні переговори до моменту прийняття пропозиції.
  • Залучення талантів є життєво важливим на ринку праці, забезпечуючи організації потрібними талантами, які сприятимуть зростанню та успіху.
  • Активно заохочуючи та сприяючи розвитку нових навичок у фахівців, HR-команда і керівники можуть зробити звільнення ключового співробітника менш болючим.
  • Також використовуйте LinkedIn, щоб налаштувати сповіщення про вакансії за релевантними ключовими словами.
  • Досить короткий пошук в Google знайде сотні сторінок гнівних описів невдалих інтерв’ю, де некоректна поведінка або недостатня підготовка рекрутера відштовхнула кандидата від прийняття оферу.

Як ефективно обробити велику кількість резюме та не пропустити при цьому ідеального кандидата?

На Glassdoor є спеціальний розділ для відгуків про компанії від кандидатів, які не пройшли інтерв’ю. Отримання поганого відгуку там дуже сильно підмочує репутацію бренду, і не допустити цього набагато простіше, ніж виправити наслідки. У більшості організацій залучення талантів є частиною рутинної роботи HR-відділу. Керівник HR-відділу або рекрутингу зазвичай розробляє стратегію залучення, яка також повинна узгоджуватися зі стратегією управління персоналом, а та, в свою чергу, ґрунтується на стратегії організації. Деякі компанії вже оплачують витрати на релокацію топ-менеджерів.

Онлайн-видання про технології та продуктове IT

Зареєструйте безкоштовний акаунт вже сьогодні і почніть шукати таланти без зайвих зусиль, використовуючи технологію Playhunt. До речі, пошук талантів і рекрутинг тісно пов’язані між собою, але мають чіткі суттєві відмінності. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Залучення талантів або talent acquisition

Не всі люблять використовувати цю платформу, а технічні кандидати взагалі губляться, коли мова заходить про оформлення профілю на LinkedIn. Як бачите, основні принципи залучення талантів досить сильно відрізняються від базової мети рекрутингу – закриття вакансії в мінімальний термін. Це зрозуміло, тому що ви намагаєтеся підібрати не гвинтик в механізм, а додатковий двигун для корабля вашої компанії. Тим більше важливо підібрати не тільки ефективного виконавця, а й надійну частину команди. Може скластися враження, що найм штатного рекрутера чи співпраця з агенцією — взаємозаперечні речі. Наприклад, існує багато успішних компаній, що свого часу не почали розвивати власну рекрутмент-команду, і цю функцію задовольняє агенція, яка чудово розуміє їхні потреби.

Та чому помилка рекрутера може вщент зіпсувати імідж компанії? Відповідають Мар’яна Болобан, Talent Acquisition Team Lead в Headway, та Маша Йовса, HR Business Partner в OBRIO. Міжнародні гіганти, такі як Google, Facebook, General Electric, Apple, Intel, Johnson & Johnson, Pixar та інші давно перейшли до управління талантами. Тому що вони розуміють, що цей підхід допомагає компанії розвивати і утримувати цінних спеціалістів – саме завдяки їм легше досягаються бізнес-цілі компанії, створюються додаткова вартість і конкурентні переваги. Досвідчені фахівці люблять ділитися досвідом і вчити, а новачкам завжди цікаво поліпшити свої навички. Наприклад, Django Girls – всесвітня ініціатива з навчання дівчат веб-розробці на Python.

Зокрема, його можна виокристовувати для підвищення доступності кандидатів з інвалідністю завдяки таким функціям, як зчитування з екрана, голосові команди або субтитри. Але якщо емоційний потенціал ще можна виміряти (наприклад, за допомогою психометричних тестів), то з визначенням залученості  чи прагнення до перемог складніше, навіть якщо кандидат має підтверджені успіхи в минулому. Шукаючи кандидатів із таким досвідом, Talent Acquisition гарантує, що організація зможе аналізувати дані, приймати обґрунтовані рішення та стимулювати стратегічний розвиток. Ці навички узгоджуються з конкретними вимогами ролей бізнес-аналізу та сприяють успіху організації. Недосвідчені рекрутери витрачають багато часу, намагаючись знайти людей за допомогою відкритих джерел.

Залучення талантів або talent acquisition

У моїй практиці були успішні епізоди, коли ми брали просто хорошого sales-менеджера з іншої сфери. Адаптували його до нового напрямку і розуміли, що він вистрілить набагато сильніше, ніж люди, які вже продають на автоматі. Ви як рекрутер продовжуєте вести її далі, є для неї опорою, щоб вона пройшла адаптацію максимально комфортно. Сьогодні фахівці в talent acquisition оцінюють людину не лише під формальні вимоги. Але й під особистісні особливості її майбутнього керівника, цінності компанії та компетенції. Людина відчуває, коли про неї турбуються — незалежно, чи стане вона працівником компанії чи ні, важливо проявляти трохи більше уваги.

Залучення талантів або talent acquisition

Більшість фахівців – покоління Y і Z, які прагнуть до постійного зростання, розвитку, спілкування з керівництвом на рівні партнерства. Саме тому інвестиції в таланти допоможуть компаніям утримувати амбітних і перспективних співробітників, підвищити бренд роботодавця, знизити плинність персоналу і поліпшити багато інших чинників. Акцент на наймі на основі навичок (skill-based hiring) швидко набирає популярності, оскільки компанії борються з нестачею працівників. Останні дані LinkedIn показують, що рекрутери на платформі шукають кандидатів за їхніми навичками у 5 разів частіше, ніж за рівнем освіти. А частка вакансій на LinkedIn, які не потребують професійного диплому, зросла на 36% протягом 2022 року.

Брендинг роботодавця – ймовірно, найважливіший елемент в залученні, наймі та утриманні топ профі. 72% лідерів в сфері рекрутингу по всьому світу вважають брендинг компанії найважливішим компонентом успіху. Хоча ця сума і здається величезною – впізнаваність вашого бренду завжди приносить хороші результати. Менеджер із залучення талантів відповідає за визначення потреб у персоналі, розробку стратегій підбору персоналу та розробку стратегій брендингу зайнятості. Роль менеджера із залучення талантів передбачає керівництво процесом залучення, оцінки та найму відповідних кандидатів для організації.

Такі компанії також легше проходять пожвавлення в наймі, яке ми спостерігаємо на ринку праці час від часу. У такому разі співпраця з агенцією стає для них своєрідним гіроскопом у нестабільні часи. Якщо процес найму забирає в компанії багато часу, фінансових ресурсів і сил, теж варто задуматися про найм штатного рекрутера чи створення окремої команди рекрутингу. Для кращого розуміння ситуації зробіть оцінку вартості одного найму.

Також використовуйте LinkedIn, щоб налаштувати сповіщення про вакансії за релевантними ключовими словами. У разі розміщення нових вакансій ви отримаєте повідомлення на електронну пошту, тож перевіряйте її кілька разів на тиждень. Бізнес відмінно економить коштом навчання співробітників, оскільки на пошук і наймання час не витрачається взагалі. А набагато легше і вигідніше розвивати тих, хто вже працює в компанії.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

New Report

Close