Багато компаній роблять ставку на ньюкамерів, які приходять в компанію за рекомендацією нинішніх співробітників. В системі SMART HCM & LMS ви можете фіксувати рекомендатора всередині компанії як окремий ресурс і створювати складні механіки реферальних програм залучення талантів. Завдяки тому, що рекрутер фіксує в системі кожен етап роботи з кандидатом, можна провести кореляцію між каналом і кількістю кандидатів, які пройшли тільки первинне інтерв’ю або які отримали job offer. Погодьтеся, є різниця, якщо один ресурс дає 50 відгуків, які НЕ конвертуються в job offer, а інший дає конверсію в 1 job offer з 3 відгуків. Наостанок хотілося б зупинитися на тому, який вигляд має процес відбору на С-level позиції, бо його етапи можуть дещо talent acquisition specialist відрізнятися від рекрутингу на інші вакансії.

Аналітика даних допомагає поліпшити рекрутинг

У 2024 році великі роботодавці будуть залучати кандидатів ще під час навчання у школі. Інші шукатимуть працівників у професійних училищах та нетрадиційних вищих навчальних закладах. Зокрема, технологія може допомогти у написанні описів вакансій, створенні чат-ботів, інтеграції з джоб бордами та управлінні профілями кандидатів. Може автоматизувати підбір часу для інтерв’ю, робити попередні оцінювання кандидатів та аналізувати відеоінтерв’ю, заощаджуючи час (і гроші) на координацію особистих зустрічей. Ми розмістили тут наші статті та перекладні матеріали, які стосуються найгарячіших тем і нових підходів в управлінні людьми. Ми пропонуємо познайомитися з нашими поглядами і поглядами провідних світових лідерів у справі управління талантами, планування наступності, коучингового підходу в управлінні і багатьма іншими.

Що таке залучення талантів?

Залучення талантів або talent acquisition

Беріть участь в таких заходах в якості організатора або надсилайте своїх співробітників в якості тренерів. Вони зможуть показати себе з кращого боку і прорекламують ваш бренд. Він підійде для команди, яка працює віддалено по всьому світу, але може не підійти для вашої компанії через безліч причин. Просто продумайте і реалізуйте фішку, яка виділить ваш процес рекрутингу серед конкурентів. Ми пропонуємо вам звернути увагу на 11 важливих компонентів ефективної стратегії рекрутингу. Вибирайте ті, що підходять вашій компанії найкраще, експериментуйте і застосовуйте ці підходи, щоб залучити в вашу команду справжніх профі в 2019.

Практичні поради для ефективного пошуку

Підвищення технічної кваліфікації, персоналізоване навчання, можливості для розвитку, прозора комунікація — ці зусилля стануть ключем до успішної інтеграції ШІ в процеси залучення талантів. Вони можуть модернізувати процес найму, але не можуть замінити такі людські якості, як креативність, емпатія, критичне мислення та адаптивність. Для того, щоб справлятися з цими новими викликами недостатньо інертних співробітників, які формально виконують свою роботу, а у вільний час відвідують фітнес-центри (або жують корпоративні плюшки). З цією метою ще до початку найму формуються вимоги, яким повинен відповідати бажаний кандидат. Наприклад, за деякими скілами, дуже актуальними для компанії. Сюди можна віднести також досягнення цілей, кар’єрний розвиток, проактивну позицію, ексклюзивний досвід чи стаж тощо.

Про бренд компанії та складності пошуку людей у L’oreal

Замість того, щоб визначати роботу в рамках ролей, багато компаній починають визначати роботу у рамках обов’язків і здібностей, необхідних для успіху. Також деякі експерти в складі завдань talent management розглядають і talent acquisition – пошук, залучення, відбір та утримання талантів. Мета цього процесу – знайти та інтегрувати в компанію людей з високим потенціалом і прагненням до серйозних досягнень. Але для утримання і залучення кадрів важливо створити свій формат взаємодії, який би враховував потреби цього пулу співробітників, їх цілі і очікування. Саме такі завдання і вирішує talent management, спонукаючи обдарованих людей працювати ще ефективніше і приносити ще більше користі. Тому так важливо залишатися в хороших відносинах з іншими кандидатами із шорт-листа.

Правильно визначайте потреби

Завдяки розширеним функціям Playhunt організації можуть оптимізувати свої зусилля з пошуку талантів, скоротити час до найму та покращити якість найму. Залучення талантів є життєво важливим на ринку праці, забезпечуючи організації потрібними талантами, які сприятимуть зростанню та успіху. Крім того, це допомагає організаціям адаптуватися до мінливих потреб, сприяти інноваціям та залишатися конкурентоспроможними. Фахівці з управління персоналом можуть використовувати сторітелінг, соціальні мережі та технології, щоб створити привабливий бренд роботодавця та забезпечити винятковий досвід для кандидатів.

Залучення талантів або talent acquisition

  • Або шукати людей, які можуть знати того, хто вам потрібен, аби дати рекомендації.
  • А під час співбесіди задавайте питання про їхні навички та знання, щоб краще зрозуміти їхні компетенції, такі як креативність, вирішення проблем, критичне мислення та співпраця.
  • 72% лідерів в сфері рекрутингу по всьому світу вважають брендинг компанії найважливішим компонентом успіху.
  • За фактом, в 2017 році LinkedIn привернув увагу до цієї теми, коли випустив Talent Trends Survey.
  • Але допомоги потребують і більш досвідчені фахівці, і навіть С-level спеціалісти — керівники, чиї назви посад починаються зі слова Chief, як-от CEO, COO, CTO, CMO тощо.
  • Їй на зміну приходять мережі команд, дизайн-мислення, гіг — економіка, цифровий HR, нова парадигма лідерства та корпоративного навчання.

Ви можете змінити свій вибір, натиснувши «Керувати cookie» внизу сторінки. Докладніше про використання файлів cookie ви можете дізнатися в нашій політиці конфіденційності. Оскільки команди стають все більш різноманітними, лідерам необхідно розвивати доброзичливу та інклюзивну культуру, в якій працівники почуватимуться в безпеці, висловлюючи свої думки без страху перед наслідками. Інформація, яку збирає ШІ, стає скарбом для рекрутерів, які все ще залишаються в центрі процесу. Ті інсайти, які вони отримують з даних, можуть допомогти їм покращити хайрінг процес, підвищити залученість кандидатів та оцінити релевантність кандидата на вакансію. Ми — команда досвідчених фахівців у галузі управління людьми.

Краще уважно поставитися до складання вакансії, ніж розгрібати наслідки необачної публікації. Вони пропонують претендентам пройти тест, на який можна записатися в 1 клік і відразу показати рівень навичок. Таким чином, компанія відразу отримує можливість вибрати кращих технарів для подальшої оцінки soft skills і підбору найбільш ефективної команди. Створюючи середовище співпраці за допомогою ефективної комунікації, управління талантами покращує залучення співробітників, узгодження з цілями компанії та загальний успіх організації. Придбання талантів зосереджується на розпізнаванні навички в резюме першокурсників які нещодавно закінчили навчання і шукають свою першу роботу.

Кандидати не використовують свою мережу контактів і зв’язків, щоб дізнатися про нові можливості. Тоді як спілкування з колегами, колишніми співробітниками, клієнтами й іншими людьми зі своєї галузі (і не лише зі своєї) може допомогти в пошуку нових можливостей. Це твердження цілком підтверджує дослідження Gallup, в якому говориться, що 7 з 10 співробітників в США не відчувають зацікавленості в роботі. Більш того, фахівці, які не відчувають зв’язку з роботодавцем – нелояльні й більше схильні до вигорання. За даними дослідження IBM, співробітники в 12 разів частіше йдуть з компаній, в яких їх не розвивають. Всі ці фактори йдуть разом, оскільки мотивований і залучений співробітник, який знає, що в ньому зацікавлений роботодавець буде добре виконувати свої й не думати про зміну місця роботи.

Розвиток співробітників допомагає їм освоїти нові навички та відчувати себе впевненішими на робочому місці. Такі фахівці стають більш самостійними, ефективними й приносять бізнесу більше доходу. Працівники джуніор рівня зазвичай отримують нижчі зарплати, ніж їхні старші колеги, що робить їх особливо привабливим вибором в умовах обмеженого бюджету. Крім того, епоха пандемії змінила те, що компанії хочуть бачити в майбутніх лідерах. Сьогодні роботодавці надають пріоритет адаптивності, здатності до навчання, допитливості, емпатії та сильному емоційному інтелекту. І вони активно оцінюють кандидатів на наявність цих навичок, щоб виявити та виховати потенційних лідерів.

Крім того, завдяки підвищенню прозорості та орієнтації на кандидатів, організації більше інвестують у брендинг роботодавця та покращення досвіду кандидатів. Таким чином, компанії можуть отримати доступ до ширшого пулу талантів і залучити найкращих кандидатів, які цінують баланс між роботою та особистим життям і гнучкість. Як наслідок, компанії все частіше надають перевагу ініціативам DEI у залученні талантів. Ці 10 правил допоможуть вам стати дійсно класним технічним рекрутером, якого кандидати будуть любити. Наприклад, кандидати забувають ознайомитися з діяльністю компанії, тоді як роботодавець хоче бачити, що ви розібралися у його специфіці, цінностях та місії.

Залучення талантів або talent acquisition

Як показує наше дослідження, брак емпатії є великою проблемою для будь-якого бізнесу, який хоче наймати й утримувати топ перформерів. Такі працівники будуть рухатися далі, обіймаючи посади в організаціях, де вони мають більший баланс між роботою та особистим життям і більше свободи відкрито ділитися своїми думками. Так, він може допомогти з DE&I, але моделі штучного інтелекту не застраховані від упередженості. ШІ може збирати дані для кращого прийняття рішень, але він вразливий до кібер атак або витоку даних. Так, ШІ може автоматизувати нудні, рутинні завдання, але він може видавати неправильну або неправдиву інформацію. Нещодавнє дослідження, проведене в Стенфорді, показало, що інструменти генеративного ШІ, такі як ChatGPT, стають менш точними.

Крутий бренд роботодавця, тому що всі хочуть стабільності, особливо у нашій країні. Організація повинна дбати про працівника та його розвиток. Менеджеру важливо тримати з колегою зв’язок, проговорювати цілі. Адже вони уявляють образ компанії, а потім усвідомлюють, що є виробництво, логістика, IT — і в кожному секторі потрібні фахівці. Робота в talent acquisition не закінчується, коли людина починає працювати.

І після цього почати шукати будь-які контакти з відкритих джерел. Після того, як кандидат відібраний, йому робиться пропозиція про роботу. Цей етап може включати фінальні переговори до моменту прийняття пропозиції. Ключовим показником для етапу є коефіцієнт прийняття пропозиції, добре відомий показник рекрутингу, який розраховується як відношення кількості прийнятих пропозицій до кількості всіх пропозицій, зроблених компанією. Створення різноманітної та інклюзивної робочої сили сприяє інноваціям та покращує репутацію організації. Менеджери з підбору персоналу відіграють вирішальну роль у впровадженні інклюзивних практик найму та залученні недостатньо представлених талантів.

Вихід у реальний світ так само важливий, як і створення цифрового контенту. Налагодження зв’язків з колегами в галузі — ще одна можливість збільшити свої шанси в пошуку нових карʼєрних можливостей. Адже більшість вакансій на менеджерські позиції закривається за допомогою рекомендацій.

У цей час компанії, які прагнули розширити свої команди, оголошували про вакансії лише для рімоут роботи, відкриваючи нові можливості працевлаштування для кандидатів у невеликих містах і сільській місцевості. Ми розібрались, що talent management напряму пов’язаний з процесом утримання і, звичайно ж, розвитком і заохоченням співробітників, які викладаються на повну і допомагають досягати і перевершувати бізнес-цілі компанії. Раціональне, зважене управління талантами сприяє тому, що цінні співробітники навіть не замислюються про зміну місця роботи, тому що вони залучені, задоволені, відчувають свою необхідність і значущість.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

New Report

Close