Війна та пандемія Covid-19 внесли свої корективи в тренди на ринку праці, зокрема й для С-level позицій. Навпаки, сьогоднішній підхід до управління людьми стає більш складним і … більш людяним. Все більше відповідальності talent acquisition specialist передається співробітникам, управління переходить від центрованого на процесах до центрованого на людині. Співробітник вже не гвинтик індустріальної економіки, а головний ресурс і потенціал. Ресерчер (researcher) — це стартова спеціальність, з якої можна увійти до професії рекрутера.

Залучення талантів або talent acquisition

Про популярність та цінність talent acquisition

Або кандидати не розуміють власну цінність і описують попередній досвід роботи загалом, без підкреслення того, що продемонструє їхню професійність та вміння вирішувати складні кейси. Багато менеджерів вважають, що їм уже не потрібне резюме, або ж забувають оновити його відповідно до того досвіду, який здобули на попередніх місцях роботи. Деякі кандидати підходять до пошуку роботи занадто пасивно, бо чекають, що працедавці самі звернуться до них із пропозицією. Рекрутинг стає цифровим досвідом, оскільки кандидати очікують зручність та мобільний контакт. У досвідчених рекрутерів тепер є доступ до нових технологій, щоб налагодити зв’язки із кандидатами та зміцнити бренд роботодавця. Коли роботодавці цінують і заохочують своїх співробітників, вони бачать підвищений рівень лояльності.

З чого починається управління талантами?

Залучення талантів або talent acquisition

Інша річ, що ним часто займаються не окремі фахівці, а в найкращому разі HR, який додатково виконує ще цілий ряд не менш важливих завдань. А в найгіршому —  компанія доручає публікувати вакансії спеціалісту, взагалі недотичному до роботи з персоналом. Далі починається те, що професійні рекрутери називають “post and pray”, і часто ці історії закінчуються невиправданими сподіваннями всіх сторін.

№4 – Навички бізнес-аналітика: визначення аналітичної досконалості

У цьому кейсі ми розповідаємо, чому HRM-система має вирішальне значення для сучасної компанії і як саме PeopleForce полегшує щоденну роботу Reply.io. Залучення талантів – довгостроковий комплекс HR-стратегій, спрямований на вирішення проблем і потреб компанії шляхом залучення топ-талантів і переконання їх привнести свій безцінний досвід у компанію. Не варто плутати рекрутинг, як реактивний процес заповнення вакансій і talent acquisition – довгострокову роботу по залученню талантів, здатних рухати вперед і розвивати команду.

Поради щодо розробки стратегії залучення талантів ✍🏼

Марно шукати фахівця з SMM на Behance – порталі для дизайнерів, а досвідчені Senior Java Developers набагато активніші на Stack Overflow, ніж на LinkedIn. Нішеві дошки вакансій не отримують такого трафіку як Upwork або Glassdoor, але їх трафік найцільовіший. Там ви отримаєте менше відгуків, але це будуть відгуки від професіоналів. Наприклад, платформи типу DOU або Inco дозволяють швидко і анонімно зв’язатися з українськими розробниками, DevOps-фахівцями та іншими ІТ-професіоналами.

Чи впливає ціннісна пропозиція на побудову бренду?

Це вимагає ретельної підготовки до найму, за якою слідує гарно складена програма адаптації, оцінка співробітників та програми утримання після найму. Залучення талантів є більш комплексною стратегією, яка дає кращі результати. Це ще одна стратегія, яка пережила пандемію і зміцнила свої позиції. Коли талановиті кандидати порівнюють компанії, вони обирають ту, де краще розвинені цінності, культура і баланс між роботою та особистим життям. Бренд проявляється в тому, як компанію бачать на ринку нинішні і потенційні співробітники. Він включає в себе цінності, місію і культуру, робочу атмосферу, про які роботодавець говорить по всіх можливих каналах, підкріплюючи слова досвідом співробітників.

Спеціальності в рекрутингу та HR

ATS, інструменти перевірки резюме на основі штучного інтелекту та автоматизоване планування співбесід спрощують адміністративні завдання, дозволяючи рекрутерам зосередитися на більш важливих справах. Гнучкість – сестра-близнюк адаптивності, ці тренди – головні на ринку праці, при чому, як для роботодавців, так і для кандидатів. Ціннісна пропозиція компанії – 6 основних компонентів, які допомагають залучати, мотивувати і в результаті утримувати цінних співробітників. Традиційно, щоб розмістити вакансію на потрібних job-сайтах, потрібно зайти на кожен з них, скопіювати або адаптувати опис і опублікувати. SMART HCM & LMS дозволяє зробити це на одній платформі, заощаджуючи час на перемиканні вкладок і документів. Будувати власний рекрутмент чи звертатися до агенції — це індивідуальне рішення кожного.

Ще одна можливість швидко знайти кандидата – коло знайомих колишніх співробітників. Якщо вони пішли без конфліктів і у вас збереглися хороші стосунки – ви завжди можете попрохати у них допомоги в пошуку хорошого кандидата, а їм буде приємно допомогти і колишній компанії, і своїм знайомим. Для цього, звісно, потрібно, щоб звільнення з вашої компанії не стало для них стресом. Загалом, кандидатів можна розділити на активних і пасивних. Активні кандидати активно шукають роботу, а пасивні — ні. Їм потрібні більш прямі доводи, щоб зацікавитися вашою позицією, тому для залучення цих різних груп кандидатів можна використовувати різні методи.

Визначаючи основні облікові дані в резюме, Talent Acquisition забезпечує кандидатів, які готові ефективно вносити свій внесок. Цей процес підвищує точність відбору кандидатів і формує робочу силу, готову до досконалості. Playhunt – це інноваційне програмне забезпечення для пошуку талантів та рекрутингу, яке використовує передові технології для спрощення та покращення процесу співбесіди з кандидатами. Щоб процвітати на конкурентному ринку праці, організації повинні надавати пріоритет залученню талантів. Інвестуючи в ефективні стратегії залучення талантів, компанії можуть залучити найкращі таланти, сформувати кваліфіковану та різноманітну робочу силу та отримати конкурентну перевагу. Ключовими компонентами роботи команди з підбору персоналу є планування персоналу, брендинг роботодавця, стратегії підбору персоналу, оцінка кандидатів та процедури адаптації на робочому місці.

Десятки відомих HR директорів завдячують своїй стрімкій кар’єрі завдяки пані Анні та її авторським курсам. При всій перспективності, маленькі чи нові підприємства, а також стартапи можуть функціонувати без цієї системи. Управління талантами відіграє важливу роль у вихованні культури ефективне спілкування на робочому місці. Цей фокус передбачає постійне сприяння зрозумілим і відкритим комунікаціям між співробітниками, менеджерами та керівництвом.

  • Сорсинг передбачає перший контакт, живе і цікаве спілкування з кандидатом, що не залишить його байдужим.
  • Основна причина цього – складність у розумінні того, а чи ефективні вони та чи є від них результат.
  • Ми використовуємо додаткові файли cookie, щоб покращити ваш досвід роботи на наших веб-сайтах, через підключення до соціальних мереж і для показу персоналізованої реклами на основі вашої діяльності в інтернеті.
  • Вихід у реальний світ так само важливий, як і створення цифрового контенту.
  • Таким чином, компанія відразу отримує можливість вибрати кращих технарів для подальшої оцінки soft skills і підбору найбільш ефективної команди.
  • Погодьтеся, є різниця, якщо один ресурс дає 50 відгуків, які НЕ конвертуються в job offer, а інший дає конверсію в 1 job offer з 3 відгуків.

Аналітична майстерність має вирішальне значення в сучасному бізнес-ландшафті. До того ж, такі люди можуть розповісти багато цікавого, поділитися експертизою та трендами. Практикуючи такі знайомства, ви розширюєте свою професійну мережу. Завдання — зацікавити людину і поцілити в її потреби, щоб вона почала з тобою спілкуватися.

Залучення талантів або talent acquisition

Виявлення таких навичок, як здатність до адаптації, бажання вчитися та базові знання, є життєво важливим. Talent Acquisition приділяє увагу виявленню кандидатів, які мають необхідні знання навички адміністративного помічника. Ці навички життєво важливі для підтримки безперебійної та ефективної роботи. Шукаючи людей, які вміють організовувати, комунікувати та багатозадачність, TA гарантує безперебійне виконання адміністративних функцій. Talent Acquisition знаходить кандидатів, які мають кваліфікація для резюме які справді відповідають потребам організації.

Залучення талантів або talent acquisition

Так ви з самого початку залучите кандидатів, які будуть близькими до вашої місії – і успішно запустите рекрутингові стратегії. Інтеграція SMART HCM & LMS з job-сайтами нівелює такі ризики та заощаджує до 43% часу рекрутера. Нові відгуки автоматично фіксуються в системі, де зберігається резюме та дані кандидата, а відповідальному спеціалісту надходить сповіщення. Можливості, які надає компанії для розвитку співробітників, не тільки привертає велику кількість нових кандидатів, а й утримує нинішніх фахівців, покращуючи як внутрішній, так і зовнішній бренд роботодавця.

Це дозволить бути гнучким у майбутньому та пропонувати бізнесу більше рішень. Ретельно підготуйтеся, щоб запропонувати людині позицію, яка їй підходить на сто відсотків. Не лише шукати людей із FMCG, а й знаходити кандидатів із інших сфер. Оцінювати їх з погляду особистісних показників без прив’язки до певної специфіки.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

New Report

Close